Cum se face painea


     Ingrediente:


Apa , 2 pah
Drojdie uscata, 2 linguri
Zahar, 1 linguri
Ulei de floarea soarelui  ,4 linguriSare, 1 lingurite
Faina ,1 kg
cantitatea este aproximativa, din ea 400g am folosit amestec de diferite tipuri de faina


             pasi de urmat:

 

     Atentie! Daca faceti 3 paini, vor fi un pic mai mici si mai frumoase, asta in caz ca aveti loc in cuptor de toate 3 tavile. Aici am aratat cum se fac 2, dar adaptati voi daca vreti sa faceti 3.

      1

     Intr-un bol mai mare se toarna apa calda, zaharul, drojdia si 1 pahar de faina alba. Amestecati cu un tel sa se uniformizeze.

     2

      Lasati aproximativ 10-15 minute sa se activizeze drojdia, se vor vedea niste bule de aer in maia.

     3

     Apoi adaugati uleiul, sarea, amestecati bine. Urmeaza amestecul de diverse tipuri de faina, aproximativ 400g, iarasi amestecati bine.

     4

    Apoi adaugati faina alba, putin cate putin framantand pana se leaga bine aluatul. Aici nu am masurat exact cata faina merge, am pus cat ia aluatul.

     5

      Apoi presarati faina pe o planseta sau direct pe masa, scoateti aluatul si il framantati, adaugand faina daca este nevoie – trebuie sa fie un aluat moale, un pic lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.

    6

     Ungeti cu ulei bolul in care ati preparat coca. Aluatul de mai sus il puneti in bol, acoperiti totul cu folie de plastic si lasati sa creasca pana se umple recipientul(30-40 de min).

    7

     Asa arata aluatul crescut.

    8

     Scoateti aluatul, il mai framantati bine o data. Lasati 10-15 min sa se odihneasca.

    9

    Apoi il impartiti in 6 bucati mai mici.

    10

       Din fiecare bucata de aluat intindeti cate o „bara” (nici nu stiu cum sa-i spun) sau coada. Ca sa formati o paine aveti nevoie de 3. Le puneti una langa alta.

     11

     Impletiti aceste 3 cozi, faceti un impletit clasic.
     
     12

In asa fel faceti amandoua painile, le puneti in tavile de cozonac unse cu ulei si lasati sa creasca la loc cald.

      13

     Trebuie sa creasca cat sa se umple tava.

      14

      Apoi la coaceti la temperatura medie la cuptor, pana se rumenesc bine.

      15

    Imediat ce le scoateti din cuptor, le scoateti din tavi si le ungeti cu putin ulei pe toate partile. Acoperiti cu un prosop si lasati sa se raceasca.

      16

     Recomand sa o mancati cam dupa 2-3 ore dupa ce se raceste, sau a 2-a zi.

      Pofta Buna !

Cantitate: 2 kg (2 paini)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min  sursa

,cum se face painea cu ou, cum se face painea cu cartofi ,cum se face painea de malai, cum se face painea prajita cu ou, painea de casa ,paine de casa,

About kubik

afaceri cu bani putini

Posted on Ianuarie 25, 2013, in cum se face painea cu cartofi, cum se face painea cu ou, cum se face painea de malai, cum se face painea prajita cu ou, paine de casa, painea de casa. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: